Uhke ajalooga maja põles taas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maleva 5a hoone pärast neljapäevast põlengut.
Maleva 5a hoone pärast neljapäevast põlengut. Foto: Jaan Rapp / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeva varahommikul kella 5.13 ajal sai häirekeskus teate järjekordse teate tulekahjust vanas kasarmuhoones Valgas.

Sedapuhku põles paar ruutmeetrit põrandat, mille päästjad kustutasid.

Lõuna-Eesti Postimehele teadaolevalt on tegu juba neljanda tänavuse põlenguga selles hoones. Eelmine teade saabus 14. juuli õhtul kella poole 11 ajal õhtul. Siis aga jätkus päästjatel kohapeal tegevust vaid paarikümneks minutiks.

Mais oli hoones samuti kaks põlengut. Neist ühel juhul kaasati ka Läti päästjad koos redelautoga. Toona olid päästjad maja juures ametis mitu tundi, kuna pööningult polnud sugugi kerge tulekoldeid leida ega kustutada

Mõnda aega oli maja müügis ja selle jooksul muutus hoone seisukord üha halvemaks.

"Maleva 5a endine omanik lubas hoone avad sulgeda, kuid ei teinud seda. Sellega seoses tegi vald omanikule juba mais ettekirjutuse," rääkis Valga valla kommunikstsioonijuht Põim Kama. "Kuna ettekirjutus jäi täitmata, järgnes sellele juuli alguses hoiatus ja sunniraha tasumise nõue. Omanik tasus vallale 700 eurot sunniraha 13. juulil."

19. juulil vahetus aga tema sõnul hoone omanik. "Kuna maja avad on sulgemata, järgneb tänasele põlengule lähipäevil uus ettekirjutus."

Valga militaarajaloo hea tundja, kohaliku teemapargi eestvedaja major Meelis Kivi sõnul on see uhke ajalooga maja. Okupatsioonieelsel iseseisvusajal asus seal Valga sõjaväeringkonna staap. Samuti on hoone olnud soomusrongide rügemendi käsutuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles