Hukkus teelt välja sõitnud autojuht

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagiline õnnetus Setomaal
Traagiline õnnetus Setomaal Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Teelt välja sõitnud ja õhulennuga vastu puud paiskunud autos hukkus turvavööga kinnitamata autojuht, kel võis kuuma ilmaga tekkida terviserike.

Õnnetusest Setomaa vallas Põlva-Karisilla tee 27. kilomeetril teatati häirekeskusele 28. juulil kella 9.30 paiku.

Esialgsetel andmetel liikus Honda Civicut juhtinud 68aastane mees Karisilla suunas, kui vajus sirgel teelõigul paremale poole teelt välja kraavi. Kraavis oli ristuva kõrvaltee veetamm, mille vastu paiskudes tegi sõiduk õhulennu üle kõrvatee ning lendas seal omakorda esiosaga vastu puud.

Kuna autot juhtinud 68aastane mees ei olnud turvavööga kinnitatud, sai ta eluohtlikke vigastusi ning suri sündmuskohal. Temaga kaasa sõitnud abikaasa, 66aastane naine, kasutas nõuetekohaselt turvavööd. Kiirabi viis viga saanud naise haiglaravile.

Esiti viitavad sündmuskohal kogutud tõendid võimalusele, et autojuhti võis sõidu ajal tabada terviserike. „Sõiduk oli vajunud teelt välja nii, et ühtki pidurdusjälge ei olnud märgata,“ kirjeldas Kagu politseijaoskonna vanemkomissar Toomas Lihtmaa.

Politseinik rõhutas, et praegused kuumad ilmad nõuavad, et mitte üksnes eakamad juhid, vaid kõik autojuhid hindaks oma terviseseisundit sõidu ajal.

„Kui sõidukis pole konditsioneeri, tuleks autot vahepeal kindlasti tuulutada. Autos võiks olla ka gaseerimata joogivett, et lämbema ilma ja pikema sõidu korral oleks alati juhil ja teistel võimalus janu kustutada. Kui tunnete autojuhina, et enesetunne on halb, tehke vilus puhkepeatus või vahetage võimalusel kohad kaasreisijaga, kelle enesetunne on hea,“ soovitas ta.

Tänavu on Eesti teedel liigeldes elu kaotanud 47 inimest, mullu samal ajal 28 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles