Valgamaa koostöö Venemaa lähipiirkondadega on laienemas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laur Speek
Laur Speek Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Käesoleva nädala alguses käis Valgamaa delegatsioon MTÜ Euregio Pskov-Livonia eestvedamisel Venemaal. Külastati Pihkvat ja Staraja Russat: mõlemas paigas sooviti leida võimalusi laiendada kutsehariduse ja ettevõtluse alast koostööd.

Ilmeni järve lõunakaldal asuv Staraja Russa rajoon on Valgamaa sõpruspiirkond 1998. aastast ning seetõttu otsitigi kontakti Staraja Russa tehnikalütseumiga, mis Valgamaa kutseõppekeskusele küllaltki sarnane kutseharidusasutus.

Pihkvas külastati sealset tehnoloogiakolledžit, mis moodustati käesoleva aasta alguses kolme Pihkva kutsekooli liitumisel. Kõige enam huvi pakkusid automehhaaniku ja puidutöö eriala, mille baasil ongi võimalik koostööd üles ehitada.

«Kohtusime mõlema kutseõppeasutuse juhtide ja õppejõududega ning kutsusime nad lähikuudel Valka meile külla,» ütles Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Laur Speek.

«Nüüd kui Valgamaa Kutseõppekeskuse uus hoonetekompleks on valmis ning ka selle igati nüüdisaegseks sisustamisega hakkame ühele poole saama, on meil tõesti midagi, mida välismaalastele näidata. Tundub, et Venemaa kolleegid on tõsiselt huvitatud Eestiga suhtlemisest,» lisas ta.

MTÜ Euregio Pskov-Livonia Eesti poole tegevdirektor Ain Jõesalu ja Valgamaa Arenguagentuuri juhataja Ülle Juht kohtusid Pihkva oblasti kaubanduse ja tööstuskoja presidendi Vladimir Zuboviga. Räägiti Lõuna-Eesti ja Pihkva oblasti ettevõtlusalase koostöö arendamisest.

«Üks suurem probleem ettevõtjatele on sobivate partnerite leidmine,» ütles Ülle Juht. «Meie eesmärk ongi ellu kutsuda Valga, Võru ja Põlva maakondade ning Pihkva oblasti vaheline partnerite leidmise programm, mis peaks käivituma järgmisel kevadel.»

MTÜ Euregio Pskov-Livonia moodustasid Eesti poolt Valga-, Võru- ja Põlvamaa omavalitsuste liidud ja maavalitsused. Tegeldakse piiriülese koostöö edendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles