Peonädal lõpeb 175kilomeetrises lauas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibulalaat Kallastel.
Sibulalaat Kallastel. Foto: Ove Maidla

EV100 suvise peonädala lõpuks on Eesti rahvas kutsutud augustis Peipsi järve äärde 175 kilomeetri pikkusesse peolauda.

25.-26. augustil Vasknarvast Setomaale Saaboldani kulgevates «Peipsi Toidu Tänav 175 km» pop-up restoranides pakutakse Peipsimaa puhtast toorainest valmistatud roogasid ja jooke. «EV100 suvise peonädala lõpetamiseks on kõik oodatud uhkesse peolauda, mis kaetakse Peipsi järve äärde,» sõnas riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Kaheks päevaks avaneva pikima toidutänava laudadelt leiab Peipsimaa tooraine tänapäevases võtmes.

Festivali eestvedaja Triinu Akkermanni sõnul on juubelipidustused Peipsi ääres suurelt ette võetud. «Vasknarvast Saaboldani kulgedes saab keelele tõelise Peipsimaa meki ning laatadelt talvevarudki endale kaasa soetada. Lisaks esmakordsele pop-up toidutänavale leiab neil päevil Peipsimaalt ka kolm pikaajaliste traditsioonidega sündmust: Kallaste ning Lüübnitsa kala- ja sibulalaadad ning Kuremaa küüslaugu festivali.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles