Purjus mees ületas kahel korral ebaseaduslikult piiri

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvuritel tööd jagus.
Piirivalvuritel tööd jagus. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval kella 21.05 ajal ujus 34aastane mees Võru maakonnas Setomaa vallas Toodsi külas Pabra järvel üle ajutise kontrolljoone suunaga Venemaa Föderatsioonist Eesti Vabariiki ja tagasi.

Juhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet, kes pidas mehe kinni. Joobetunnustega mees oli enda sõnul kahe viinapudeli peale kihla vedanud, et ujub üle järve ja tagasi. Kahetsusväärselt ei arvestanud ta, et tegu on piiriveekoguga ning pani toime ajutise kontrolljoobe ebaseadusliku ületuse.

Samal päeval kella 21 ajal tõkestasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemise Serbia Vabariigi kodanikul, 48aastasel mehel, kel puudusid piisavad elatusvahendid ja asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mees saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Teisipäeval kella 00.38 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku, 26aastast meest, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 14 päeva seadusliku aluseta. Mehele määrati rahatrahv ning lubati riigist lahkuda.

Kella 5.15 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis veoautot Magnum ning avastasid, et selle tuuleklaas suures ulatuses mõrasid täis nii, et ette ja külgedele pole võimalik juhil midagi näha. Juht kõrvaldati tehniliselt mittekorras masina roolist ning veok paigutati tolliplatsile hoiule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles