Levivad kahtlused Tamula vee puhtuse suhtes

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimaste analüüside põhjal on Tamula järve vesi väga heas seisus.
Viimaste analüüside põhjal on Tamula järve vesi väga heas seisus. Foto: Madis Perli / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalmeedias on ringelnud kahtlus, et Tamula järve vesi võib olla ohtlikult must, kuna omajagu inimesi on pärast järves ujumist saanud kõhuhäda.  Analüüsid kahtlusi esialgu ei kinnita.

Tamula rannas lehvib roheline lipp ning inimestele seega ametlikult ohtu pole. «Viiruslikke ja muid kõhuhädasid on suviti ikka olnud. Ei ole täheldanud sellel aastal nende probleemide sagenemist,» ütles Lõuna-Eesti Haigla ravijuht Agnes Aart.

Terviseameti juulis tehtud analüüside kohaselt oli Tamula järve vesi väga heas seisus, kinnitab Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Mett.

«Tamula rannas on olemas puhta veega dušš, soovitame alati pärast suplust ennast puhta veega loputada,» sõnas ta.

Samuti peaksid lapsevanemad tema sõnul jälgima, et laps ei viibiks kaua otsese päikese käes, sest ka ülekuumenemine võib põhjustada oksendamist.

Kuigi terviseameti graafiku kohaselt pidi järgmine kontroll olema Tamulas 8. augustil, siis võimaliku kahtluse tõttu sooviti analüüse varem. «Suplusvee kvaliteedi osas selguse saamiseks võtsime terviseametiga ühendust ning homme, 3. augustil tullakse uusi proove võtma ning esmaspäevaks saame vastused,» sõnas Mett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles