Turniir tõi Kanepisse võistkondi ka välismaalt

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U18 võistlusklassi kolm parimat meeskonda. Võitjaks tuli väga tasavägises finaalis Sospa Sharpshooters, teiseks Tartu ja kolmandaks Põlva Ahvid.
U18 võistlusklassi kolm parimat meeskonda. Võitjaks tuli väga tasavägises finaalis Sospa Sharpshooters, teiseks Tartu ja kolmandaks Põlva Ahvid. Foto: Merike Luts

Kanepis peetud tänavakorvpalliturniiril Kanepi Streetball sai näha väga kõrgetasemelist mängu.

«Turniir oli osa rahvusvahelise korvpalliliidu FIBA maailmaturneest, mille auhinnafond kokku on üle miljoni USA dollari,» sõnas Kanepi Streetball korraldaja Martin Luts. Eesti meistrivõistluste etappe on peetud eri kohtades üle Eesti ning tänavu esimest korda ka Helsingis, Moskvas ja Minskis.

«Kanepi tänavakorvpall on Eesti kõige pikemate traditsioonidega 3 x 3 etapp,» ütles Eesti Korvpalliliidu 3 x 3 valdkonna juht Reigo Kimmel.

Kimmel oli tänavu ka ise esimest korda Kanepis võistluste käiku jälgimas ning väljendas päeva lõpus oma rahulolu. Noorte võistkonnaga oli kohal ka Eesti 3 x 3 koondiste peatreener Siim Raudla.

Kanepi Streetballi nime all on võistlus toimunud Kanepis aastast 2004. Alustati sõpruskonna turniirina, mis järgmistel aastatel kasvas järjest rohkem lähimaakondadest kaugemale. Üle-eestilise tänavakorvpalli meistrivõistluste etapiks sai turniir aastal 2014.

Lutsu sõnul on võistlus saanud teoks ainult tänu toetajatele. «Kindlasti on aidanud see, et Kanepi vald on väärtustanud korvpalli ja igal aastal turniiri toetanud,» ütles Luts. Samuti on andnud suure panuse vabatahtlikud korvpallientusiastid, kes on korraldamises kaasa löönud.

Tänavusel Kanepi turniiril osales läbi aegade rekordarv võistkondi – 29.

Meeste arvestuses tuli 10 võistkonna seas võitjaks Leedu võistkond AEKK, kes paistis terve turniiri jooksul silma väga hea visketabavusega. Nii ka finaalis, andmata teiseks jäänud Deckol Ehitusele mingitki võimalust ja visates kokku kaheksa kaugviset. Mäng lõppes 19 : 10 AEKK-le. võitjavõistkond Leedust pääseb otse 11. augustil Tallinnas Vabaduse väljakul peetavale finaalvõistlusele «OlyBet 3 x 3 Tallinn Open 2018».

Sel korral oli võistlus ka tavapärasest rahvusvahelisem, sest kohal oli lisaks Leedu võistkonnale Venemaa tiim Novosibirskist. Nemad pidid küll juba veerandfinaalis alla vanduma hiljem kolmanda koha saavutanud Suurköögid.ee võistkonnale.

U18 võistlusklassis osales kaheksa võistkonda. Võitjaks tuli väga tasavägises finaalis Sospa Sharpshooters, teiseks Tartu ja kolmandaks Põlva Ahvid.

Kõige rohkem osales võistkondi U15 klassis, kokku 11. Esikoha sai tiim nimega Kunda Kuljused, kellele järgnesid Vihmaussid ja Shooterid. Paljud neist võistkondadest tulid Madsa spordi- ja puhkekeskusest Otepää lähistelt, kus olid suvises laagris TTÜ korvpallikooli kasvandikud.

«Laupäevastel mängijatel oli au mängida pea 20 aastat vanal asfaltväljakul viimast korda, sest suve lõpuks saab Kanepi korvpalliväljak uue ja kvaliteetse betoonkatte,» lubas Martin Luts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles