Põlva vallas põles suur küünihoone (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeamet sai reedel pärast kella nelja väljakutse Põlva valda Aarna külla. Esialgse informatsiooni kohaselt oli kohapeal süttinud põhuhunnik. Hiljem selgus, et Papli teel asuva elektrialajaama kõrval on ulatuslikult leekides ka põhuhunniku juures asuv küünihoone.

Päästjate saabudes oli hoone lausleegis ning tuli ohustas lähedal asuvat lauta, kust viidi välja loomi. Tulekahju levik peatati. Kustutustööd kestsid hiliste öötundideni. Varajase hommikuni valvasid põlenguala Saverna vabatahtlikud.

Põlva-Saverna teel oli näha kahte politseipatrulli, kes takistasid külla sissepääsu mitte asjaomastele liiklejatele. Kogu piirkond oli täitunud lämmatava suitsuga.

Järgmisel hommikul kella 8.07 ajal kutsuti päästjad uuesti sama küüni kustutama.

Päästeameti teatel on küünipõlengute puhul raske midagi päästa, kui põlengule kohe jaole ei saada. Päästjate jaoks on sellisel juhul eelkõige tähtis kaitsta leekide eest ümberkaudseid hooneid.

Tulekahju tekkepõhjus on väljaselgitamisel.

Küünipõleng Põlva vallas, Aarna külas.
Küünipõleng Põlva vallas, Aarna külas. Foto: Kohaliku elaniku foto.
Küüni Põleng Põlva vallas, Aarna külas.
Küüni Põleng Põlva vallas, Aarna külas. Foto: Kohaliku elaniku foto.
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles