Magnus Kirt valiti Euroopa juuli parimaks kergejõustiklaseks

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva odaviskaja Magnus Kirt.
Tõrva odaviskaja Magnus Kirt. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tõrvast pärit odaviskaja Magnus Kirt on paari viimase kuuga uuendanud Eesti odaviskerekordi kolm korda ligi 90 meetrini. Nüüd valiti 28 aastane mees Euroopa juulikuu parimaks kergejõustiklaseks.

Kirt sai juulis kolm silmapaistvat võitu, seejuures võitis ta Marokos Rabatis toimunud IAAF-i teemantliiga etapi Eesti rekordiga 89.75 meetrit, edestades muuhulgas olümpiavõitjat Thomas Rohler´it.

Kirt võitis ka Luzerni võistlused tulemusega 85.42 meetrit ning tuli seejärel Eesti meistriks tulemusega 88.28. Kirt näitab oma viimaste võitudega järgmisel nädalal Berliinis algavate Euroopa meistrivõistluste eel väga head vormi.

Euroopa kergejõustikuliidu teatel võitis Kirt juuli parimate sportlaste  hääletamise ülekaalukalt, kogudes sotsiaalmeedias läbi viidud hääletamisel enam kui 1300 häält. Juuli parim naisportlane oli Briti naiskaugushüppaja Lorraine Ugen.

Kirt on oma rekordiga vaid 25 sentimeetri kaugusel 90 meetri ületamisest ja hetkel ka vasakukäeliste odaviskajate maailmarekordi omanik. Tema isa oli Eesti kelgukoondise peatreener Peeter Kirt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles