Ähijärvelt startis ühismatka esimene rühm

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegviidu-Ähijärve matkatee. Vaade Tellingumäe vaatetornist.
Aegviidu-Ähijärve matkatee. Vaade Tellingumäe vaatetornist. Foto: PRIIT PULLERITS/PM/SCANPIX BALTICS

Esmaspäeval algas riigimetsa majandamise keskuse (RMK) suur ühismatk. Retk kestab 25. augustini ning sellega tähistatakse Eesti Vabariigi juubeliaastat.

Rühmad alustavad liikumist RMK matkatee otspunktidest ning liiguvad matkapealinna Aegviitu. Üks grupp alustas esmaspäeval Antsla vallast Ähijärve külastuskeskuse juurest ning liigub mööda Ähijärve–Aegviidu 627 kilomeetri pikkust lõiku. Tegu on ürituse pikima lõiguga. Rõuge valda läbib ühismatk 7.–11. augustil, liigutakse nii ratastel kui ka jalgsi.

Ähijärve külastuskeskusest alustas teekonda 25-liikmeline seltskond, matkajuht on legendaarne Alar Sikk. Kõik huvilised on oodatud matkajaid teekonnal tervitama. Teavet ühismatka kohta leiab veebilehelt rmk100.ee.

Täna õhtul aga tasub sammud seada Rõuge vallas asuvasse Pähni külastuskeskusse, kus näitleja Guido Kangur kõneleb ristipuudest ning muusikat teeb kollektiiv UMA, kus trompetit mängib Aleksei Saks ja kitarri Robert Jürjendal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles