Galerii: Põlvas peetakse tõukeratase Euroopa karikaetapp

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põlvas algas täna tipptasemel tõukerattavõistlus Footbike Eurocup 2018, mis toob kolmel päeval starti Euroopa paremiku.

Põlva Keskväljakul toimus võistluste avatseremoonia, kus tutvustati etappe ja võistluste korraldajaid. Tseremoonia lõpus sõitsid kõik osalejad sümboolsed 100 meetrit Eesti Vabariigi sajanda sünnipäeva auks.

Võistluste peakorraldaja Aigar Nuuma ütles, et starti tulevad mitmed nimekad tõukerattasõidu spetsialistid. „Rahvas võib näha sõitmas näiteks tervet Soome koondist ja samuti teiste Euroopa riikide esindajaid. Stardis on muidugi ka Eesti paremik,” sõnas Nuuma.

Tõukerataste Euroopa karikavõistlustel on kolm etappi. Esimene toimus Tšehhis, teine Hollandis ja kolmas etapp peetakse Põlvas. „Kolme etapi kokkuvõte medalid jagatakse Põlvas,” rääkis Nuuma rõõmustavalt.

Reedel jagatakse medaleid kriteeriumi- ja teatesõidus, laupäeval maratonisõidus. Pühapäeval on kavas laste- ja rahvasõit, kus saavad ennast proovile panna kõik osalejad. Võistlused toimuvad Põlvamaa linnatänavatel ja Taevaskoja Salamaa matkaradadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles