Vihm, tugev tuul ja äike jõuavad Eestisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmapilv.
Vihmapilv. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval suundub uus madalrõhkkond Skandinaavia lõunaosa kohalt Soome suunas, selle serva mööda kandub Eestisse vihmasadu, mis algab vastu hommikut saartel, laieneb päevaks üle Eesti ning toob endaga ka äikest koos tugeva tuulega.

Ilmateenistuse teatel on pühapäeva öösel muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja on äikest – öö hakul peamiselt Ida-Eestis, alates keskööst ka saartel ja Lääne-Eestis. Puhub lõunakaaretuul 2-8, hommikul Liivi lahe ümbruses puhanguti 13 m/s. Sooja on 11-17 kraadi.

Peipsi järvel puhub valdavalt lõunakaaretuul 2-8 m/s. Lainekõrgus on 0,3-0,9 meetrit. Sajab hoovihma ja on äikest. Nähtavus on mõõdukas või halb. Sooja on 14-16 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Sajab hoovihma ja on äikest, seejuures võib sadu kohati tugev olla ning äikesega kaasneb puhanguline tuul. Põhja-Eestis puhub lõunakaaretuul 3-9, Lõuna-Eestis pöördub tuul edelasse ja läände 7-13, puhanguti 16. Liivi lahe ümbruses ulatuvad puhangud kuni 20 m/s. Sooja on 15-20 kraadi.

Peipsi järvel puhub edelatuul 7-12, puhanguti 16 m/s. Lainekõrgus on 1-1,5 meetrit. Sajab hoovihma ja on äikest. Nähtavus on mõõdukas või halb. Sooja on oodata 18–20 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles