Paisuv tuul nõrgeneb hommikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeva öösel tugevana püsiv tuul annab päeva peale järele ja oodata on pilves selgimistega, vihma ja äikesevõimalusega ilma.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja kohati võib esineda äikest. Põhja-Eestis puhub lääne- ja loodetuul 4-9, Lõuna-Eestis lääne- ja edelatuul 7-12, puhanguti 16 m/s. Liivi lahe ümbruses ulatuvad puhangud öö hakul kuni 18 m/s, hommikuks pöördub tuul loodesse ja nõrgeneb. Sooja on 11-16 kraadi.

Peipsi järvel puhub edela-, läänetuul 7-12, puhanguti kuni 17 m/s. Lainekõrgus on 1-1,7 meetrit. Ajuti sajab hoovihma ja võimlik on äike. Nähtavus on mõõdukas või halb. Sooja on oodata 14-16 kraadi.

Esmaspäeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja välistatud pole äike. Puhub läänekaaretuul 5-10 m/s. Sooja on 18-21 kraadi.

Peipsi järvel puhub läänekaaretuul 5-10, puhanguti kuni 14 m/s. Lainekõrgus on 0,6-1,2 meetrit. Ajuti sajab hoovihma ja võimalik on äike. Nähtavus on mõõdukas või hea. Sooja tuleb 18-20 kraadi.

Uus nädal jätkub vihmalainel

Kuigi õhutemperatuuride maksimumid ulatuvad eeloleva nädala keskel 23 kraadini, tuleb järgmise nädala ilm vihmane ja äikesevõimalusega.

Teisipäeval pilvisus tiheneb ja pärastlõunal levib uus vihmasadu edela poolt üle mandri. Sadu võib kohati tugev olla ning on äikeseoht. Puhub idakaaretuul 3-8, põhjarannikul kuni 10 m/s. Sooja on 17-22 kraadi.

Kolmapäeval on samuti pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja võib olla äikest. Sooja on 17-21 kraadi. Neljapäeval on samuti vahelduva pilvisusega ilm ning kohati sajab taas hoovihma. Puhub lõunakaaretuul 3-9 m/s. Sooja on 19-23 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles