Valga sai toetust inimeste tööleaitamiseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Selgus 13 projekti, mis hakkavad üle Eesti eakatele, erivajadustega ja toimetulekuraskustega inimestele ning nende pereliikmetele pakkuma töölesaamist toetavaid hoolekandeteenuseid. Euroopa Sotsiaalfond toetab kohalikke omavalitsusi kokku ligi 3 miljoni euroga.

Teiste hulgas saab 325 890 eurot Valga vallavalitsuse algatus tööturul osalemist toetavate hoolekandeteenuste arendamiseks Valga vallas. Omavalitsus panustab omalt poolt selle heaks 108 630 euroga.

Innove tööelu keskuse juhi Ülle Luide sõnul käivituvad hoolekandeteenuseid pakkuvad projektid üle Eesti 13 kohas, nii maapiirkondades kui linnades.

«Näiteks avab Viimsi vald mäluhäiretega inimeste päevahoiu, Kastre vallas laiendatakse elanikele vajalikke sotsiaalteenuseid, sealhulgas uudsena päevahoiuteenuse pakkumist väljaspool kodu. Tallinnas on arendamisel kvaliteetse koduteenuse osutamine. Pärnus arendatakse ja laiendatakse koduteenuse kõrval ka päevahoiuteenust täisealistele elanikele,» tõi Luide näiteid.

Toetust said omavalitused Innovest taotleda 50 000 kuni 500 000 eurot projekti kohta. Projektidele eraldatav toetus jäi vahemikku 86 000 kuni ligi 490 000ni. Toetuse osakaal on kuni 75% abikõlblikest kuludest, vähemalt 25% tuleb omavalitsusel panustada ise. Kokku jagatakse toetust välja 2 925 295 eurot.

Taotlusvoor oli avatud 11. aprillist 12. juunini. Taotlusi esitas Innovesse kokku 15 kohaliku omavalitsuse üksust või maakondlikku omavalitsuste liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles