Meesaak tõotab tulla parem kui mullu

Siim Saavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangastes 300 mesilastaru haldav Rein Männiste ütles, et tõsisem meekorjamine alles käib, kuid tundub olevat hea meeaasta.
Sangastes 300 mesilastaru haldav Rein Männiste ütles, et tõsisem meekorjamine alles käib, kuid tundub olevat hea meeaasta. Foto: Arvo Meeks

Sel aastal on meesaak tänu soojale ilmale parem kui eelmisel, samas tuleb üha sagedamini seista silmitsi mesilaste massilise hukkumisega.

Põlvamaal Kanepi vallas mesilasi pidav Ants Orasson ütles, et tema meesaak on parem kui mullu ning tänas selle eest head suve. Eelmise aasta jahe suvi tõi nigela saagi. Orasson lisas, et samas pole meesaak võrreldes keskmise aastaga eriti muutunud.

200 taru eest hoolitsev mesinik sõnas, et meevõtmine nii palaval suvel on tõsine katsumus, eriti kui mesitarud on vastu päikest. «Kaitseriietus tuli panna palja keha peale,» rääkis Orasson ja lisas, et kurnav on niiviisi ka raskeid asju tõsta. «See ei ole lihtne töö.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles