President tõi näiteid multikultuursest maailmast

Catlin Saar
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid võttis osa Valga gümnaasiumis toimunud vestlusringist. Käepigistusega võttis presidendi ukse peal vastu Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa (ees paremal).
President Kersti Kaljulaid võttis osa Valga gümnaasiumis toimunud vestlusringist. Käepigistusega võttis presidendi ukse peal vastu Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa (ees paremal). Foto: Pille Olesk

Valga gümnaasiumis korraldatud ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate seltsi vestlusringis osales ka president Kersti Kaljulaid. Räägiti õpetaja rollist ühiskonnas, kodakondsusest, eestlusest ja eestikeelsest haridusest.

President Kaljulaid rõhutas, et meie keelt hoiab elus enda tahe seda kogukonnana rääkida. «Kui keegi siin toimetab ja elab, oleks igati normaalne, et ta teeb seda kõike meie riigi keeles.»

Riigipea sõnul võiks igaüks, kes juba lasteaiast saadik oma emakeele kõrval ka eesti keelt räägib, öelda, et ta on eestlane. «Peame aktsepteerima, et neil on võimalus öelda, et nad on eestlased, ja neile ei öelda selle peale vastu: ei ole, sa oled integreerunud hispaanlane või venelane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles