Maale kolimine jääb Lõuna-Eestis sageli laenu taha

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara lõuna regiooni hindamisteenuse juhi Eva-Mari Lutsu sõnul jäävad paljud maakodu ostutehingud laenu saamise taha. Kui võrrelda võimalusi Tartus ja Tallinnas Lõuna-Eestiga, on näiteks Valgas laenu saada oluliselt keerulisem.
Pindi Kinnisvara lõuna regiooni hindamisteenuse juhi Eva-Mari Lutsu sõnul jäävad paljud maakodu ostutehingud laenu saamise taha. Kui võrrelda võimalusi Tartus ja Tallinnas Lõuna-Eestiga, on näiteks Valgas laenu saada oluliselt keerulisem. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Mida kaugemal ja kõrvalisemas kohas maakodu otsida, seda keerulisem on saada selle ostmiseks või remondiks laenu. Nii kinnitavad Lõuna-Eesti juhtivad kinnisvarahindajad, kelle sõnul sõltub laenu saamine eelkõige kinnistu asukohast ja samas piirkonnas tehtud samalaadsetest tehingutest.

Pindi Kinnisvara lõuna regiooni hindamisteenuse juhi Eva-Mari Lutsu sõnul jäävad paljud maakodu ostutehingud laenu saamise taha. Kui võrrelda võimalusi Tartus ja Tallinnas näiteks kaugel lõunapiiri ääres asuva Valgaga, on Valgas on laenu saada oluliselt keerulisem.

«Otepääl, Haanjas ja Rõuges on kinnisvara atraktiivsem, ostu-müügi aktiivsus suurem ja hinnatase seetõttu kõrgem. Otepääl on näiteks kuulsad maratonirajad ja spordirajatised, samuti kaunis loodus,» rääkis Luts. «Seejuures asub Otepää Valga maakonnas, mille kinnisvara hinnad on Eesti ühed madalamad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles