GALERII: Võru linn tähistab sünnipäeva

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algasid Võru linna 234. sünnipäevale pühendatud pidustused, mille tõmbenumbriks oli rongkäik, Kesklinna pargis toimunud perepäeva programm ning ühine suur tordisöömine.

„Võru linn on häid teenuseid pakkuv tugev piirkondlik keskus ja järjest atraktiivsem ka kaugemalt tulijatele," rääkis Võru linnapea Anti Allas. "Nüüd on aeg pidu pidada ja armsa ning lastesõbraliku linna üle uhkust tunda."

Pidustuste tänaseks tõmbenumbriks oli linlaste ja külaliste ühine rongkäik koos vanatehnikaklubi Vänt autokolonniga. Pidu jätkus Kesklinna pargis muusika-, käsitöö-, spordi-, tantsu- ja kunstiprogrammiga ning vanatehnika näitusega. Kesklinna pargis pakuti linlastele suurt sünnipäevatorti.

Linna sünnipäev jätkub homme, mil Lembitu tänaval toimub sünnipäevalaat. Kell 14 toimub traditsiooniline 1784 meetri pikkune linnajooks. Kell 15 osalevad Leedu, Läti ja Eesti rammumehed võistlusel „Võru linna vägilane 2018”.

Võru linna sünnipäeav tipneb laupäeval kell 20 algava kontserdiga Tamula järvelaval, kus esineb Anne Veski. Samas antakse üle ka linna teenetemärk ning tunnustatakse konkursside „Kaunid kodud 2018” ja „Lilleline Võru” parimaid.

Võru linna asutamispäevaks loetakse 1784. aasta 21. augustit, mil keisrinna Katariina II loal ilmus kindralkuberneri dekreet teatega, et rajatava linna asukohaks saab Võru mõis ja linn hakkab kandma Võru nime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles