Päästjad rassivad korraga mitmel võistlusel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pritsumees 2017 võistluse parimad. Esikoha sai Tõrva komando pealik Alor Kasepõld, kolmas oli tema komandokaaslane Kristjan Mikk.
Pritsumees 2017 võistluse parimad. Esikoha sai Tõrva komando pealik Alor Kasepõld, kolmas oli tema komandokaaslane Kristjan Mikk. Foto: Georg Kõrre

Toosikannu puhkekeskuses Järvamaal saab reedel teoks päästeameti kutsemeisterlikkuse päev. Üheaegselt selguvad kutsemeistrid neljal võistlusel: Eliitkomando, Pritsumees, ohutusjärelevalve ning esmakordselt ka halduse valdkonnas.

Sellisel kujul toimub suurüritus esmakordselt, inspireerituna EV100 pidustustest. Selle aasta kutsemeisterlikkuse võistlus on hea näide päästeameti erinevate valdkondade koostööst ja koostoimest, samas aga näitab valdkondade eripärasid ja iseloomu.

Eliitkomando võistluse eesmärk on panna meeskondlikus võistluses proovile päästekomandode meeskondade kutsealased oskused. Üleriiklikule võistlusele pääsevad vaid regioonide parimad.

Pritsumehe võistluse puhul toimub eeskätt individuaalse vastupidavuse proovile panek Toughest Firefighter võistluse näitel. Eesti valitakse Pritsumees 20. korda ning selgi korral on võistlejaid kirjas üle kolmekümne ning võistlejate hulgast ei puudu ka tublimad õrnema soo esindajad.

Ohutusjärelevalve kutsemeistri võistluse eesmärk on esile tõsta inspektori töö keerukust ja olulisust.

Haldusosakonna kutsemeisterlikkuse võistlus toimub esmakordselt ning on seetõttu ühtviisi põnev nii korraldajatele kui osalejatele. Võisteldakse nii individuaalselt kui meeskondlikult neljal võistlusalal: teadmiste test, sõiduauto vigursõit, sõiduauto ratta- ja tule pirni vahetus, kombineeritud harjutus.

Eliitkomandol on Lõuna-Eestist esindatud Põlva ja Tõrva komandod, Pritsumehel on osalemas võistlejad Põlva, Tõrva, Valga, Võru ja Vastseliina komandodest ja ka piirkonna kontoriteenistujatest, andis teada päästeameti presiesindaja Riin Oeselg.

«Samuti on Lõuna päästekeskuse teenistujad erinevatest asukohtadest esindatud nii ohutusjärelevalve kui halduse võistlusel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles