Ligi veerandil lastest ja noorukitest on probleeme vaimse tervisega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskuse juhi Anne Kleinbergi sõnul vajadus abi järele pigem kasvab.
Keskuse juhi Anne Kleinbergi sõnul vajadus abi järele pigem kasvab. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Kuni neljandik Eesti lastest ja noorukitest kannatab vaimse tervise probleemide käes, ütles Laste vaimse tervise keskuse juhataja Anne Kleinberg.

«Laste ja noorukite meeleoluhäired väljenduvad väga sageli kehalistes vaevustes ning häiritud käitumises,» tõdes Kleinberg.

Esmaspäeval oma kolmandat sünnipäeva tähistavast keskusest on tuge saanud ligi 10 000 erinevate vaimse tervise probleemidega last ja noorukit.

Tallinna lastehaigla juures tegutseva keskuse juhataja sõnul on keskuse koolitatud personalil selja taga tegus ja lootusrikas algus, kuid vajadus abi järele pigem kasvab, märkis keskuse juhataja.

«Meil on olnud hea stardikapital, kuid valdkond vajab endiselt nii avalikkuse tähelepanu kui ametkondade praktilist abi,» ütles Kleinberg pressiesindaja vahendusel.

Keskuses aitavad ühiskonna kõige haavatavamaid lastepsühholoogid ja -psühhiaatrid. Keskusest saavad abi kõikide psüühikahäiretega lapsed ja noorukid kuni täiskasvanueani, sealhulgas kurvameelsed väikelapsed, meeleoluhäiretega teismelised ja depressioonis noorukid Põhja- ja Kesk-Eestist, saartelt, Läänemaalt ja Ida-Virumaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles