Kagu-Eestisse saabub 23 kõrget riigiametnikku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalised käivad ka Põlva gümnaasiumis.
Külalised käivad ka Põlva gümnaasiumis. Foto: Põlva gümnaasium

Neljapäeval ja reedel külastab Kagu-Eesti omavalitsuste kutsel Võru, Põlva ja Valga maakonda 23 kõrget riigiametnikku ja partnerit, kes juhivad heaolu, majanduse ja regionaalarengu valdkondi.

Kõigis Eesti maakondades on käsil uute arengukavade koostamine aastani 2035+. Koostööreisil soovitakse leida lahendused, kuidas paremini siduda riiklikke tegevuskavasid ning Kagu-Eesti maakondade arengukavasid tagada piirkondlik areng.

Kohtumise oodatava tulemusena lisatakse Kagu-Eesti maakondade arengukavadesse tegevused, mis toetavad riiklikke eesmärke. Riiklike arendustegevuste kavandamisel arvestatakse omakorda Kagu-Eesti eripära ja võimalustega.

Majandusvaldkonna külalistega koos külastatakse objekte, mis iseloomustavad Kagu-Eesti omapära ja loomulikke arengusuundi. Nende hulgas on Põlva gümnaasium, Acino Estonia, Koidula piirijaam, Kagu-Eesti innovatsioonikeskus, Taara militaarlinnak, Toftan ja Sangaste piirkond.

30. augustil leiab Lõuna-Eesti haiglas aset heaoluvaldkonna külaliste ja kohalike omavalitsuste juhtide seminar, kus räägitakse läbi Kagu-Eesti eesmärgid sotsiaal- ja tervise valdkonnas.

Reedel, 31. augustil ootab ees seminar Valgamaa kutseõppekeskuses, kus põhiteema on Kagu-Eesti ühised tegevused ning riigi võimalused ühiste suundade arengule kaasa aidata.

Kahepäevane visiit saab teoks Põlvamaa Omavalitsuste Liidu, Põlvamaa arenduskeskuse, Võrumaa arenduskeskuse, Valgamaa arenguagentuuri ja rahandusministeeriumi koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles