LUGU AASTAST 2018 ⟩ Kolmandik Eesti vanapaberist jõuab Räpina tehasesse

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartust pärit ja Räpinas elav Mihkel Peedimaa juhib piirkonna suurimat tööandjat: praegu on Räpina paberivabrikus ametis 86 töötajat.
Tartust pärit ja Räpinas elav Mihkel Peedimaa juhib piirkonna suurimat tööandjat: praegu on Räpina paberivabrikus ametis 86 töötajat. Foto: Tomi Saluveer

Kümme aastat Räpina paberivabrikut juhtinud Mihkel Peedimaa käe alt käib läbi kolmandik Eesti vanapaberist. Eesti vanim tööstusettevõte vahetab järgmisel aastal välja oma viimase nõukogudeaegse tootmisliini ning teenib tänavu omanikele enam kui pool miljonit eurot kasumit.

«Räpina paberitehasele tuleb kasuks igasugune kaubandus. Kui inimestel on raha, et osta pakendatud tooteid, siis meile toob nende toodete pakend hiljem tooraine hoovile,» rääkis Peedimaa. «Õnneks tellitakse üha rohkem kaupa ka posti teel, seejuures pakendatakse internetikaupa veel ka mitmekordselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles