Valgas alustab tegevust noortevolikogu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik distantsid stardivad Valga raekoda eest.
Kõik distantsid stardivad Valga raekoda eest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavolikogu kinnitas  28. oktoobri istungil Valga linna noorte poolt välja töötatud noortevolikogu põhimääruse, mille kohaselt toimuvad novembris noortevolikogu valimised ja esimese istungi peavad noored juba detsembris.

Valimiskampaaniaga alustatakse järgmise nädala esmaspäevast kultuuri- ja huvialakeskuse noorsootööjuhi Lauri Drubinši ja koolide huvijuhtide juhendamisel.

Noortevolikogu loomisega soovitakse üles ehitada jätkupidevalt toimiv organisatsioon, mis omab linnavõimu juures arvestatavat kaalu noorte seisukohtade esitamiseks ja kaitsmiseks.

Lisaks saavad noored teha linnavalitsusele ja linnavolikogule omapoolseid ettepanekuid ja edastada häid mõtteid linnaelu mitmekesisemaks ja huvitavamaks muutmisel.

Haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rantsi sõnul on noortevolikogu ideaalseks võimaluseks noorel ennast proovile panna ja täiendada ning osaleda kodukoha probleemide lahendamisel. Noortevolikogu töös osaledes  õpib noor mõistma keerukaid poliitilisi protsesse, saab tunda end nii linnale kui ka teistele noortele vajaliku ja kasulikuna.  Selgeks saavad demokraatia aluspõhimõtted, mis on eelduseks nii heale poliitikule kui ühiskonna käekäigust hoolivale kodanikule.

Linnapea Kalev Härk ütles: "Tean, et Valga linnas on palju aktiivseid noori ja minul on hea meel, kui noored oma ettepanekuid ja seisukohti esitavad.Kutsun üles kõiki noori  olema aktiivsed ja kindlasti osalema noortevolikogu valimiskampaanias.Omandate palju kogemusi ja saate juurde uusi tuttavaid,puutute kokku erinevate  kohaliku elu  valdkondade probleemidega ning õpite kohusetunnet ja vastutust."
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles