Eesti toidu kuu sai alguse põllumajandusmuuseumis

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / LEPM

Täna sai alguse Eesti toidu kuu, mille vältel toimub mitu põnevat toidusündmust üle kogu Eesti. Eesti toidu kuu avati täna pidulikult põllumajandusmuuseumis Tartu sügisnäitusel.

„Juba neljandat aastat kuulutab maaeluministeerium septembri Eesti toidu kuuks, et väärtustada meie kohalikku toitu, toidutootjaid ja toidukultuuri,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „September on aeg, kus eestlaste toidulaud on kõige rikkalikum, saak saab valmis ja meie laual on suur valik värsket kohalikku toorainet metsast, põllult ja rabadest. Üle Eesti toimub ligi 30 toidusündmust, mis kõik on pühendatud kohalikule toidule.“

Eesti toidu kuu pidulikuks avamiseks valmistati muuseumis uhke Eesti Vabariigi 100. aasta juubeli leib muuseumi rukkipõllul kasvanud viljast. Mõnusat Eesti toitu pakkus muuseumiköök, kohal oli Vladislav Koržets oma kalaroogade õpiköögiga. Lisaks õpetas SA Eesti Piimandusmuuseum või tegemist ning C.R. Jakobsoni talumuuseum näitas sõira valmistamist.

Samuti kogunesid Eesti Põllumajandusmuuseumisse vabariigi kaunimad tõuloomad – lambad, lehmad, hobused ja vutid, kelle seast selgitati välja publiku lemmikud. Päeva jooksul toimus palju eripalgelisi tegevusi ning kohal oli üle 160 laadakaupleja.

13. oktoobrini kestva Eesti toidu kuu puhul võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti toidutee võrgustikku kuuluvat toitlustus- ja majutusettevõtet, kes pakuvad välja oma nägemuse Eesti hommikusöögist.

Eesti toidu kuud tähistati esimest korda 2015. aasta septembris. Eelmisel aastal külastas Eesti toidu kuul korraldatud üritusi ligi 75 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles