November võiks olla värviline, mitte närviline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga 21. kunstikuu – “Ehe maa ja ilm” käsitöö- ja kunstikonkursist osavõtjate loomingu näituse avamine Valga muuseumis
Valga 21. kunstikuu – “Ehe maa ja ilm” käsitöö- ja kunstikonkursist osavõtjate loomingu näituse avamine Valga muuseumis Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeval avati Valga kultuurikeskuses linna 21. kunstikuu. Kogu maja, samuti muuseumi kunstisaalid, on kunsti täis. Korraldajad tunnevad uhkust, et on suutnud ka enamiku valdadest kaasa tõmmata.

Valgamaa kunstnike ühisnäitus on kultuurikeskuse fuajee kahel korrusel. Selles osaleb seekord juba 64 kunstnikku ja kunstiharrastajat – mullusest kümne võrra enam. Lisaks on esindatud Puka kunstikool ja kultuurikeskuse kunstiringid.

Ovaalsaalis on enneolematu Eesti linnade küünlanäitus, mille peakorraldaja OÜ Valgus Võhmast. Seda näeb küll ainult 5. novembrini. Eestimaa kaardil on tähistatud kõik Eesti 47 linna neile omaste värvide ja kujutistega kaunistatud tohutu suurte küünaldega. Kuna saali ees oli ka Valguse lõhnaküünalde müük, tõi kunstikuu majja oma spetsiifilise lõhna.

Kunstikuu avamise pidulikul tseremoonial esines muusikalise tiivasirutustervitusega laulja Tõnis Mägi, hea sõnaga astusid üles kultuurikeskuse direktor Merike-Kai Jeets, maavanem Margus Lepik, linnapea Kalev Härk ja üllatuskülaline Aapo Pukk.

Kalev Härk andis kunstnikele nõu omavahel värve jagada ja teha kunstikuu värviliseks, mitte närviliseks.

Aapo Pukk soovitas värvid välja segada ka siis, kui pole inspiratsiooni, sest muidu võib kunstituju ära minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles