Loomakasvatajad muretsevad karja talvise toidulaua pärast

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgemäe mahetalu lehmad saavad kõhu täis tänu talu põllumaade mitmekesisusele. Hea saagi andsid tänavu need põllud, kus tavalisel Eesti suvel paadiga sõita võis.
Kõrgemäe mahetalu lehmad saavad kõhu täis tänu talu põllumaade mitmekesisusele. Hea saagi andsid tänavu need põllud, kus tavalisel Eesti suvel paadiga sõita võis. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Erakordselt põuane suvi tähendab raskusi ka lüpsi- ja lihaloomapidajatele. Loomade talvisele toidulauale napib silo, mille valmistamiseks pole suudetud varuda piisavalt heina. Praegu on rohumaadel käimas kolmas lõikus, hilissügisel loodetakse ka neljandale niitele, mis siiski haruldane.

Tänapäeva piima- ja lihaloomade olulisim sööt on rohusilo. Mida kvaliteetsem ja toitaine­rikkam see on, seda vähem kulub farmeril raha jõusöödale ja kontsentraatidele ning seda rohkem tulu ta ka teenib. Rohusilo kogutakse kiletatud pallidesse ja silohoidlatesse.

Vanad varud päästavad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles