Eelmisel aastal suurenes elektritootmine

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrienergia toodang taastuvatest allikatest kasvas eelmisel aastal 13 protsenti.
Elektrienergia toodang taastuvatest allikatest kasvas eelmisel aastal 13 protsenti. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Statistikaameti andmetel toodeti Eestis elektrit 2017. aastal 13 teravatt-tundi, mis on 8 protsenti rohkem kui aasta varem. Elektrienergia tootmine taastuvatest energiaallikatest suurenes 2016. aastaga võrreldes 13 protsenti.

Elektritootmise kasvu mõjutas imporditud elektri osatähtsuse vähenemine. Näiteks vähenes eelmisel aastal import põhjamaadest 58 protsenti. Elektrienergia toodang taastuvatest allikatest kasvas eelmisel aastal 13 protsenti, millest peaaegu poole moodustab tuuleenergia toodang.

Sisemaiseks vajaduseks imporditi 2017. aastal maagaasi, vedelkütuseid, kivisütt ja koksi. Autobensiini sisetarbimine kasvas üle 3 protsendi ja diislikütust tarbiti 2016. aastaga võrreldes 2 protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles