Otepääl toimub Kukeseene Festival

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval toimub Otepääl Kukeseene Festival.
Laupäeval toimub Otepääl Kukeseene Festival. Foto: Erik Prozes / Postimees

8. septembril toimub Otepääl Kukeseene Festival, kus saab maitsta kukeseene toite ja osaleda erinevates õpitubades ning näitustel. Samuti toimub festivali raames kukeseene ja sügisandide laat.

Festivalil valitakse Eesti kaunim kukeseen, päeva lõpetab kukeseene korjamise võistlus ja elava muusika õhtu.

Kukuseene korjamise võistlus toimub Otepää linnamäe orus. Võistlusalas on 100 märgitud kukeseent, mis tuleb 15 minuti jooksul 5000 ruutmeetriselt alalt üles leida. Võidab see, kes kõige rohkem märgitud kukeseeni üles leiab.

Festivalist osavõtja saab lunastada 5 eurot maksva käepaela. Käepael annab õiguse viies Otepää toidukohas kukeseene roogasid tasuta degusteerida. Kukeseenetoitu pakuvad sel päeval kõigile huvilistele Ugandi Resto, Ugandi Kohvik, GMP Pühajärve restoran, Pühajärve Spa Pubi ja Tehvandi staadioni kohvik. 

Samuti saab käepaelaga külastaja valida välja parim toidu, kauneima kukeseene, osaleda korjamise võistlusel ja võita auhindu ning külastada õpitubasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles