Vallad kuulutasid välja aasta isa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavanem Andres Visnapuu ja vallavolikogu esimees Aivar Nigol õnnitlevad Karl Mõtsa aasta isa tiitli puhul.
Otepää vallavanem Andres Visnapuu ja vallavolikogu esimees Aivar Nigol õnnitlevad Karl Mõtsa aasta isa tiitli puhul. Foto: Erakogu

Pühapäeval tähistati üle Eestimaa isadepäeva. Sel päeval toimunud tunnustusüritustel kuulutati Valgamaal Otepää valla aasta isaks ettevõtja Karl Mõts ja Karula vallas vanempiirivalvur Heinar Kalvet.

Otepää Naisseltsi juhi Riita Aaderi sõnul valiti vallas aasta isa neljandat korda. Koostöös vallavalitsusega korraldatud tunnustusüritusel anti tiitel ASi Techne Töökoda juhile ja omanikule Karl Mõtsale.

Tema sõnul on eriti tähelepanuväärne, kui kandidaate esitavad nende lapsed: see näitab, kui tähtsaks nad vanemaid peavad. Karl Mõtsa puhul nii oligi – kandidatuuri esitasid isaga samas firmas töötav poeg Toomas Mõts ja Tartu Ülikooli kliinikumis töötav tütar Reet.

Mõtsa iseloomustatakse kui ettevõtlikku ja teotahtelist inimest, kes ei väsi uusi ideid ja plaane välja mõtlemast, et edendada äritegevust ja olla kasulik kogukonnale.

Karula valla aasta isa tiitli pälvis Heinar Kalvet, kes töötab Koidula raudteepiiripunktis vanempiirivalvurina. Kandidaadiks esitas Kalveti tema tütar Kadi, kes ütles, et tema isa on karm, kuid õiglane ja hea mees, kes kasvatanud üles kolm tütart ning on nüüd toeks ja eeskujuks ka lapselastele.

Heinar Kalvetile tuli aunimetus väga suure ja meeldiva üllatusena ainuüksi juba seetõttu, et esitajad olid tema lapsed.

Pikemalt loe teisipäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles