Otepääl rünnati politseinikke

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lille ja Palupera tee ristmik
Lille ja Palupera tee ristmik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna kell 15.29 ründas 1948. aastal sündinud mees Otepääl Palupera tee ja Lille tänava ristmikul ametikohustuste täitmisel olnud politseiametnikke noaga ja vigastas neist kahte.

Esialgsetel andmetel märkas politseipatrull Otepääl kodanikku, kes kõndis pikk nuga vööl. Politseiametnikud püüdsid isikuga kontakti saada, et anda talle korraldus nuga ära anda. Selle peale aga isik põgenes. Politsei hakkas talle järgi sõitma ning teavitas sündmusest teist politseipatrulli ja palus nende abi.

Teine patrull märkaski veidi maad eemal põgenenud meest. Patrullautode lähenedes põikas ta lähedalasuvasse aeda, väljus sealt puidust kaikaga ja ründas sellega politsei patrullautot ning purustas sõiduki klaasi. Seepeale autost väljunud politseinikke ründas mees noaga.

Üks politseinik sai kergemaid vigastusi käe piirkonda. Teisele politseinikule tekitas ründaja vigastusi keha piirkonda. Mees jätkas noaga liikumist politseiametnike suunas ja ei allunud korraldustele nuga ära anda. Seepeale oli
politseinik sunnitud kasutama teenistusrelva.

Ründaja sai kuulitabamusi jäsemete piirkonda ning ta toimetati haiglasse, kus ta viibib politsei valve all. Esimesel võimalusel esitatakse talle kahtlustus mõrvakatses. Mõlemad politseinikud vajavad kirurgilist abi. Neist ühe seisund on raske, kuid mitte eluohtlik.

Lõuna prefekti Tarmo Kohvi sõnul on see järjekordne jõhker rünnak politseinike kui inimesi kaitsvate ametnike vastu, mis on äärmiselt kahetsusväärne ja lubamatu. „Hetkel hoiab kogu Lõuna prefektuur pöialt, et viga saanud politseinikud paraneksid.“

Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt ütleb, et politseitöös võib tulla ette palju erinevaid olukordi, mis kätkevad endas ohte. „Politseiniku julgus ja kindlameelsus nendele ohtudele vastu hakata on just see, mida temalt nendes olukordades oodatakse. Isegi siis, kui tuleb riskida oma tervise ja eluga, sest politseiniku ülesanne on tagada inimeste turvalisus ja avalik kord. Politsei vastu käe tõstmine on raske kuritegu ja sellele ei ole mingit õigustust. Praegusel hetkel on meie suurim soov, et arstid teevad kõik, et meie ametnikele abi anda ja nad terveks ravida,“ ütles Küüt.

Juhtumi üksikasjade väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku mõrvakatset käsitleva paragrahvi alusel. Kriminaalmenetlust juhib  Lõuna Ringkonnaprokuratuur ja viib läbi Lõuna Prefektuuri
organiseeritud ja raskete kuritegude talitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles