Esmaspäevase müra Põlvas põhjustas katlamaja rike

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autohaagis kirjaga "Tere Piim"
Autohaagis kirjaga "Tere Piim" Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kui kolmapäevas Lõuna-Eesti Postimehes kirjutasime, et esmaspäeva varahommikul Põlva elanikke häirinud müra põhjustaja jäi ebaselgeks, siis nüüd on kindel, et see tuli Tere piimatööstusest.

Ettevõtte Põlva tehase juhtkond selgitas, et voolu kõikumise tõttu rakendus katlamajas tööle kaitseklapp, mis tekitaski valju heli. Sellised klapid peavad takistama katlamaja õhku lendamast.

Kui vahejuhtum oleks aset leidnud keset päeva, poleks müra ilmselt sedavõrd esile tõusnud, kuid hommikuti on väikelinnas vaikne ja iga heli võimendub.

Tere Põlva tehase juhtkond kinnitab, et ettevõttes on kõik kontrolli all ning spekulatsioonidel, mis ka Facebookis tolle müraga seoses levisid, pole alust.

Katlamaja on ehitanud AS Napal ja hooldab Napal Service, mis on Eestis tunnustatud aurukatlamajade hooldusettevõte ning ka seekord väga operatiivselt reageeris. Mõne tunniga oli probleem lahendatud.

Tere piimatööstus palub müra ja segaduse pärast vabandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles