Algas konkurss Eesti parimate vabatahtlike väljaselgitamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIV-positiivsete võrgustiku vabatahtlikud korraldasid Tammsaare pargis kallistamiseaktsiooni.
HIV-positiivsete võrgustiku vabatahtlikud korraldasid Tammsaare pargis kallistamiseaktsiooni. Foto: Laura Oks

Eesti Külaliikumine Kodukant kutsub alates esmaspäevast kuni 10. oktoobrini esitama kandidaate vabatahtlike tunnustamisele „Märka vabatahtlikku!“, mille patroon on president Kersti Kaljulaid.

"Eesti Vabariigi juubeliaastal tahame erilist austust ja tänu avaldada nendele inimestele, kes on panustanud Eesti kodanikuühiskonna arengusse ning on vabatahtlikena pannud õla alla vabaühenduste loomisse," selgitas Eesti Külaliikumise Kodukant vabatahtliku valdkonna juht Eha Paas pressiteate vahendusel. Algatusega soovitakse tunnustada inimesi ja organisatsioone, kes vabast tahtest ja tasu saamata aitavad teisi või panustavad laiemalt ühiskonnale olulistesse algatustesse.  

Kandidaate saavad esitada nii kodanikuühendused, riigi- või omavalitsusasutused, ettevõtted, aga ka eraisikud. "Kutsume kõiki inimesi üles hetkeks peatuma ja märkama meie ümber tublisid vabatahtlikke ja nende kaasajaid," sõnas Paas.

Kandidaate saab esitada Vabatahtlike Värava (http://vabatahtlikud.ee/) kaudu 10. oktoobrini.

Kandidaate oodatakse kolmes kategoorias:

- Aasta vabatahtlik, kus tunnustatakse vabatahtlikke, kes on järjepidevalt panustanud Eesti ühiskonna arengusse;

- Vabatahtlike kaasaja, juhendaja - siin tunnustatakse vabaühendusi, algatusi või inimesi (juhendajaid), kes on järjepidevalt juhendanud vabatahtlikke, neid innustanud ja kaasanud;

- Ettevõtte või asutuse kategoorias tunnustatakse ettevõtet või avaliku sektori asutust, mis on soodustanud oma töötajate vabatahtlikku tegevust vabaühendus(t)es. Kandidaatideks loodetakse ettevõtteid ja avaliku sektori asutusi, kes toetavad asutuse töötajate erialast panust või töötajate heategevuslikke algatusi näiteks annetuste kogumisel, korrastustöödel või talgutel.

Tunnustused antakse üle 1. detsembril Jõhvi kontserdimajas. Vabatahtlike tunnustussündmust on korraldatud alates aastast 2005. Aastate jooksul on tunnustuse pälvinud kokku 349 vabatahtlikku ja vabatahtlike kaasajat. Tunnustussündmust toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant on juriidiliste isikute ühendus, mis liidab Eestimaa maapiirkondade tasakaalustatud arengut taotlevad ja edendavad ning külaelu väärtustavad organisatsioonid. Liikumise eesmärgiks on kogukondliku tegevuse edendamine Eesti maapiirkondades, väärtustades ja arendades külaelu, pärimuskultuuri ja vabatahtlikku tegevust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles