Võrumaal tegutsev puukool tähistas 20 juubelit

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa puukool Forestplanter.
Võrumaa puukool Forestplanter. Foto: Katrin Kais

Võrumaal tegutsev Eesti suurim puukool Forestplanter OÜ tähistas täna oma 20. sünnipäeva. Puukool külvas tänavu üle 7 miljoni kuuse- ja männitaime, kattes ligi 75% siinsete erametsaomanike vajadustest.

Forestplanteri juhi Mait Laidvee sõnul on alates 2011. aastast ettevõtte taristusse ja seadmetesse investeeritud üle 4 miljoni euro, mis on võimaldanud teha arenguhüppe nii taimede kvaliteedis kui mahus.

Forestplanter OÜ alustas Võrumaal Hutita külas Tamme talus tegevust aastal 1998. Esimene toodang valmis aastal 2001. Eesti suurimaks erakapitalil põhinevaks puukooliks kasvanud Forestplanter OÜ aastane tootmisvõimekus on kasvanud üle 10 miljoni taime.

"Forestplanteri kasvu on võimaldanud Eesti erametsaomanikud, kelle tarkus, aktiivsus ja pealehakkamine oma metsa majandamisel suureneb iga aastaga ning sellega koos kasvab vajadus kvaliteetsete istikute järele. Mul on hea meel, et suudame selle nõudlusega kaasas käia,“ lausus Laidvee.

Laidvee ütles, et istikute senisest suurem müük ei tähenda, et raiutakse rohkem, vaid omanikud majandavad metsa targemalt, pikema perspektiivitundega ning istutavad ka niiöelda looduse hooleks jäetud lankidele uue metsa.

Viimase seitsme aasta jooksul on juurde ehitatud uus külmhoone, tehtud puitumisplatse, rajatud ja renoveeritud kasvu- ja kõrvalhooneid, ostetud lisaseadmeid, uus külvimasin, istutuskaste ja raame, värvatud uusi töötajaid ning investeeritud nende koolitamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles