Võru reoveepuhasti avas külastajatele uksed

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud uste päeval külastas Võru reoveepuhastit 40 inimest.
Avatud uste päeval külastas Võru reoveepuhastit 40 inimest. Foto: AS Võru Vesi

15. septembril peeti Võru reoveepuhastis avatud uste päeva. Sel päeval külastas reoveepuhastit 40 inimest – külalisi oli Võrust, Elvast, Tartust kui ka Tallinnast. Huvilistele tutvustati erinevaid reoveepuhastuse etappe ja selgitati reovee puhastamise tehnoloogiat.

Võru reoveepuhastis puhastatakse Võru linna ja ümberkaudsete asulate ja külade reoveed, kasutades selleks kaasaegseid ning keskkonnasõbralikke puhastustehnoloogiaid. Puhastus kestab ligikaudu pool päeva – alates hetkest, mil must vesi puhastisse siseneb kuni hetkeni, mil puhas vesi suublasse juhitakse. Võru reoveepuhasti puhastab keskmiselt 3 000 m3 reovett ööpäevas.

Eelnimetatud tegevus toimus üle-eestilise avatud reoveepuhastite päeva raames, mida kureeris  Eesti Vee-ettevõtete Liit . Sellel päeval oli avanud oma reoveepuhastite uksed kümme vee-ettevõtet üle eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles