Tippkokad valmistavad kalanädalal kaitseväelastele kalaroogasid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalasupp kohaga. 
Kalasupp kohaga. Foto: Britt Rosen

Esmaspäeval algab Eesti toidu kuu kalanädal. Kaheksasse Eesti kaitseväe väeossa lähevad külla tippkokad, kes valmistavad kohalike kalakasvanduste saagist kalatoite.

„Kalanädal on juba kolmandat aastat järjest. Seekord püüame tähelepanu pöörata just kodumaiste kalakasvanduste toodangule, kaasates tunnustatud peakokki,“ ütles kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „Vabariigi juubelaastal tundus hea mõte premeerida korraliku kalalõunaga just Eesti kaitseväge.“

Osalevad väeosad Tapal, Võrus, Tartus, Jõhvis, Ämaris, Paldiskis ning Tallinnas Tööstuse ja Filtri tänaval. Igasse kalanädalal osalevasse väeossa läheb üheks päevaks tippkokk, kes valmistab väeosa köögi abiga kaitseväelastele kohalikust kalast maitsva roa. Kaitseväelastele pakutakse vikerforelli, tuura, angerjat, angersäga ja karpkala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles