Lõuna-Eesti firmad võlgnevad maksuametile 8 miljonit eurot

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadressile Metsa tänav 21 Valgas olid registreeritud 11 maksuvõlgades ettevõtet. Kinnistu omanik on tänaseks vahetunud ning sellel aadressil tegutsevad ettevõtted pole käesoleva artikliga seotud. FOTO: Arvo Meeks
Aadressile Metsa tänav 21 Valgas olid registreeritud 11 maksuvõlgades ettevõtet. Kinnistu omanik on tänaseks vahetunud ning sellel aadressil tegutsevad ettevõtted pole käesoleva artikliga seotud. FOTO: Arvo Meeks Foto: Arvo Meeks

Septembri alguses moodustas Lõuna-Eesti kolmes maakonnas registreeritud juriidiliste isikute maksuvõlg üle 8 miljoni euro. Poole võlast moodustab 11 Valgas Metsa tänav 21 registreeritud ettevõtte võlg.

Võlglaste nimekirja alguses oleva OÜ Simetra Tööjõud ja OÜ Baltic Tööjõud võlg maksu- ja tolliameti (MTA) ees on mõlemal üle miljoni euro. Firmade juhatuse liige on maksukuritegudes süüdi mõistetud ettevõtluskeelu saanud Teet Raatsin. Tema ettevõtted on registreeritud Metsa tänav 21, mille on juriidiliseks aadressiks märkinud veel üheksa Raatsini, Peeter Kangro ja samuti maksukuritegudes süüdi mõistetud, riigilt poolt miljardit eurot käibemaksu tagasi küsinud Raivo Paala firmat.

„Maksuamet ei saa öelda, kuidas konkreetset võlga nõuame, see on maksusaladus,“ ütles EMTA kommunikatsiooniosakonna juhataja Rainer Laurits, kui küsisime, kui tõenäoliselt riik ühele aadressile registreeritud ettevõtete võlad kätte saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles