Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas asuv Säde külalistemaja on talveks uksed sulgenud, kuid sildid on hoonel üleval ning tekitavad segadust. Linnavalitsuse ja külalistemaja pidaja vahel aga valitsevad eriarvamused.

Teisipäeval Valga kultuurikeskuses toimuva kodanikuühenduste konverentsi «Märka tegusaid ühendusi» peaesineja, üle-eestiliste koristustalgute algataja Rainer Nõlvak usub, et ühised tegemised aitavad ära koristada ka hoolimatu mõtteviisi.

Tõrvas Vanamõisa järves on hakanud vohama sinivetikas. Nüüd tuleb linnavalitsusel ja keskkonnaspetsialistidel leida lahendus olukorra parandamiseks.

Koolitusreisi korraldamine osutus tõeliseks katsumuseks. Valga maavalitsuse ametniku kannatlik mitmekuine asjaajamine reisi korraldamisel viis aga lõpuks pakkumiseni, mis oli tuhandeid eurosid esialgsest odavam.

Otepää kultuurikeskuses kuulutati välja Valgamaa maleva aasta naiskodukaitsja, kaitseliitlane, noorkotkas ja kodutütar. Ühtlasi tähistati maleva sünnipäeva.

Valga maakonna linnad on valmis selleks, et advendiaega kultuurihuvilistele inimestele võimalikult hingekosutavaks muuta.

Tänavu 15. korda toimuvale üleriigilisele etlusvõistlusele «Koidulauliku valgel», mis leiab aset Pärnus, sõidab Valgamaad esindama Tõrva gümnaasiumi abiturient Kristi Koppel. Tema juhendaja on Tõrva gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Marge Viljaste.

Tänavused Valga linna lahtised meistrivõistlused paarismälumängus olid peakorraldaja, Valga turniiribridži- ja mälumänguklubi presidendi Rein Augase sõnul ühed kõige osavõturohkemad läbi aegade. Oma teadmisi pani proovile kümme võistkonda.

Koduõue koristades tasub meeles pidada, et osa rämpsu, näiteks vanaraua eest võib kokkuostus rahagi saada – vastupidiselt tavaprügilatele, kus prahi tooja ise peab oma kukrut kergitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles