Vandaalid laamendasid Valgas autode kallal

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgalanna auto ukse küljest oli lahti tõmmatud liist.
Valgalanna auto ukse küljest oli lahti tõmmatud liist. Foto: Krislin-Britta Leinola

Valgalanna avastas hiljuti hommikul auto juurde minnes, et masina ukse küljest on lahti kistud iluliist ning pere teisel autol üritatud pagasiruumi lahti kangutada. Samas oli kolmandassegi autosse püütud sisse pääseda ning selle käigus lõhutud ukselukk.

Intsidendid juhtusid Valgas Puiestee tänaval. «Maja ees on veel autosid, kus varem uksed lahti tehtud ja juhtmeid-laadijaid-makke varastatud,» lausus valgalanna Krislin-Britta Leinola, kelle auto küljest oli kuri käsi liistu lahti tõmmanud.

Viimati tõstatas Leinola vandaalitsemise teema Facebooki-grupis Valgakad mullu kevadel, kui noortekamp käis ümber autode ja muukis uksi lahti. Kas ka seekord on juhtunu taga noored, ei teadnud ta öelda, sest ei näinud teo toimepanijaid. Küll olevat tema naabrid näinud, et noored teevad öösel autode uksed lahti ning istuvad seal.

Politseisse pole Leinola pöördunud, kuna esemeid varastati küll naabrite autodest, aga mitte tema omast. «Ka liistu probleemi ei andnud politseisse, kuna ei olnud nii suur probleem, lihtsalt ebameeldiv leid hommikul,» nentis ta.

Lõuna prefektuuri Valga piirkonnavanem Robert Kõvask tõdes, et inimesed ei ole oma piirkonna politseinikele seni kirjeldatud intsidentidest teada andnud. «Kui kuskil on toime pandud mõni süütegu ja on kiputud kellegi vara kallale, tuleb õiguskaitse saamiseks ja õigluse jalule seadmiseks viivitamata sellest politseile teada anda,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles