Selgub Tõrva valla esimene aasta isa

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isad ootavad tunnustamist.
Isad ootavad tunnustamist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva vallavalitsus alustas sel aastal uue traditsiooniga, kui mais kuulutati välja esimene Tõrva valla aasta ema tiitli saaja. Nüüd on järg isade käes, sest novembris tähistatakse isadepäeva ja vallavalitsus ootab kõiki esitama kandidaate aasta isa tiitlile.

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 5. november.

Vallavanem Maido Ruusmann ütles, et kuigi tavaliselt räägitakse pigem ema olulisusest laste kasvatamise juures, ei saa alahinnata ka isade tähtsust ja panust.

«Isad õpetavad lastele tihtipeale teistsuguseid oskusi ja väärtusi kui emad. Kindlasti on mõlemalt saadu väga oluline. Seega on tähtis märgata ka tublisid isasid, kes võiksid olla ühiskonnas eeskujuks,» lausus Ruusmann ja kutsus kõiki üles märkama tunnustust väärivaid isasid.

Aasta isa tiitliga tunnustatakse pereisa, kes on pühendunud ja hea isa ühele või mitmele lapsele, andes neile armastust, hoolt, eeskuju ja õpetust. Esitatud kandidaat ei pea olema abielus ja peres võivad kasvada ka kasulapsed.

Aasta isa konkursile sobiv kandidaat on Eesti Vabariigi kodanik, kelle elukoht rahvastikuregistris on Tõrva vald ning kes on tunnustatud nii oma ametitöös kui ka perekonnas ja kes on hea eeskuju ka väljaspool oma pereringi. Aasta isa aunimetus omistatakse ühele isale ainult üks kord.

Taotluse võivad esitada kõik, kes on märganud häid ja eeskujulikke isasid. Oodatud on pildid ning lähedaste -- laste, abikaasa, töökaaslaste -- iseloomustused kandidaadi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles