Üheksa uut jäätmejaama said KIKilt toetust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainvesteeringute keskuse juht Veiko Kaufmann peab jäätmete liigiti kogumist äärmiselt oluliseks.
Keskkonnainvesteeringute keskuse juht Veiko Kaufmann peab jäätmete liigiti kogumist äärmiselt oluliseks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti saab euroraha toel üheksa uut jäätmejaama. Neist üks kerkib Põlvamaale Kanepisse.

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) otsustas eraldada selleks kokku 1,23 miljoni eurot.

„Jäätmete ringlussevõtmise arendamiseks on vaja tõhusamalt liigiti koguda jäätmeid ning jäätmejaamad on selleks hea viis,“ sõnab KIKi juhataja Veiko Kaufmann. „Loodame, et need üheksa annavad olulise tõuke edasi.“

Projektide kogumaksumus on enam kui 1,69 miljonit eurot, millest toetus moodustab 1,23 miljonit eurot.

Jäätmete ringlussevõtu toetamise taotlusvoorust toetati jäätmejaamade rajamist, laiendamist ja inventari soetamist. Samuti jäätmete korduskasutuseks ja ringlussevõtuks ettevalmistamist, liigiti kogutud jäätmete ringlussevõttu, korduskasutuskeskuste rajamist ja keskustesse inventari soetamist. Ülejäänud toetuse saajad selguvad novembri alguses.

Vooru laekus taotlusi kokku 60,69 miljoni euro eest, millest soovitud toetuste summa oli 35,16 miljonit eurot. 14 esitatud taotlust olid seotud kohalike omavalitsuste jäätmejaamade rajamise ja laiendamisega ning inventari soetamisega kogusummas 1,58 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles