Sorteerimiskeskuses töötavad ka tolliametnikud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulueelne melu Omniva pakisorteerimise keskuses
Jõulueelne melu Omniva pakisorteerimise keskuses Foto: Jaanus Lensment/Eesti Meedia / Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Postiettevõte Omniva ning maksu- ja tolliamet (MTA) teevad keelatud saadetiste tõkestamiseks tihedat koostööd.

"Kuna Omniva vahendab väga suurt hulka rahvusvahelisi saadetisi, on MTA ka püsivalt töötamas meie sorteerimiskeskuses,” sõnas Omniva kirja- ja tolliteenuste osakonna juht Eduard Saul.

MTA tolliosakonna juhataja Sven Suurraidi sõnul on salakaubanduse ja salasigarettide leviku tõkestamine üks ameti prioriteetidest, millega tegeletakse aktiivselt iga päev.

"Oleme viimastel aastatel tõstnud interneti monitoorimise võimekust, et tuvastada nii portaale kui ka inimesi, kes tegelevad tubaka ebaseadusliku käitlemisega. Alates selle aasta algusest on lubatud ka kontrolltehingud, mis on just sotsiaalmeedia platvormidel toimuva salakaubanduse pärssimiseks tõhus vahend. Samuti teeme posti piiripunktis tihedat koostööd nii Omniva kui ka politsei- ja piirivalveametiga,“ lisas Suurraid.

Ühest eelmisest tänavusest rahvusvahelise mõttekoja RUSI tellitud KPMG uuringust selgus, et eelmisel aastal tarbiti Euroopas peaaegu 45 miljardit ebaseaduslikku sigaretti, vaatamata selle näitaja 7,4 protsendilisele vähenemisele, võrreldes 2016. aastaga. Riikidele tähendab see 10 miljardit eurot kaotatud maksutulu, kusjuures ebaseaduslikud sigaretid moodustavad 2017. aasta kogutarbimisest 8,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles