LUGU AASTAST 2018 ⟩ Rahvusvahelisest tippjuhist sai Valga keeleõpetaja

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaelu pole Marta Edite Ozolale võõras, sest talus kasvas ta ka Kanadas. Kodus toimetab ta praegu omapäi. "Abielu polnud kunagi mu ambitsioon," ütleb ta.
Maaelu pole Marta Edite Ozolale võõras, sest talus kasvas ta ka Kanadas. Kodus toimetab ta praegu omapäi. "Abielu polnud kunagi mu ambitsioon," ütleb ta. Foto: Arvo Meeks

End ühtaegu nii lätlaseks kui ka kanadalaseks pidav Marta Edite Ozola juhtis omal ajal personalipoliitikat ülemaailmsetes suurfirmades nagu Whirlpool ja Procter & Gamble. Nüüd naudib ta rahu ja õpetab Valga gümnaasiumi noortele võõrkeeli.

Mitte kaugel Eesti piirist asub valgalaste seas populaarne supluskoht Veskijärv. Kui kõndida sellest mõni kilomeeter edasi, jõuame rohelise katusega majani, mille õues haugub hundikoer. Seal elav läti nimega naisterahvas peab kitsi, kanu, parte, hanesid, küülikuid, koeri, kasse ja üht kalkunit. 

Kõik on täitsa ootuspärane. Võib-olla ainult mitte see, et praegu Valga gümnaasiumis prantsuse ja inglise keelt õpetav Ozola otsustas kunagi, millised inimesed Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas saavad õiguse kokku panna meile kõigile tuntud šampoone ja kodumasinaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles