Valga kortermajast saabus teade plahvatuse kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval kell 5.28 tuli häirekeskusele teade plahvatusest Valga kortermajast.

Politsei selgitas välja, et tegu oli õnnetusjuhtumiga. Esialgsetel andmetel võisid korteris põlenud küünlast süttida akna all olnud tugitool ja muud esemed.

Tulekahjus põles korter omakorda hapnikust tühjaks. Aga põlengu tagajärjel, ilmselt plastikakna sulades, pääses hapnikku ühel hetkel järsult suuremas koguses tuppa, põleng hoogustus järsult ja selle tagajärjel paiskus korteriuks omakorda lahti, jättes mulje plahvatusest.

Korteris gaasiseadmeid ei olnud. Aknaklaasid purunenud ei olnud.

Õnnetuses osalenud 75 aastane naine sai eluohtlikke vigastusi ja viidi haiglaravile Tartu ülikooli kliinikumi.

Päästeameti teatas samuti, et tulekahju põhjus oli ettevaatamatus lahtise tulega ümberkäimisel, kinnitamata andmetel süttis korteris küünlaleegist tugitool. Esialgsetel andmetel kostus korterist ka plahvatuselaadne heli: selle põhjus oli suure koguse hapniku äkiline pealevool.

Midagi kriminaalset korteris plahvatuse mõttes päästeameti kinnitusel ei olnud: plahvatust meenutav heli tekkis siseruumis oleva õhu ja välisõhu kokkupuutumise tagajärjel.

Korter sai põlengus tulekahjustusi ja kustutamise käigus ka veekahjustusi. Päästeamet manitseb inimesi olema lahtise tule ja küünaldega siseruumides ettevaatlik.

Kortermaja trepikojas valitses eile hommikul kirbe hais, mis viitas põlenud plastikule. Kortermaja akende alla oli visatud põlenud mööbli tükke ja paberitükke. Põhiliselt vedelesid seal lätikeelsed väljaanded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles