Ilmatargad ennustavad: milline tuleb tänavune talv?

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõlemad ilmatargad andsid lootust valgeks jõuluajaks. Kevad saabub ühe ennustuse kohaselt järsku, teise põhjal aga pigem hilja.
Mõlemad ilmatargad andsid lootust valgeks jõuluajaks. Kevad saabub ühe ennustuse kohaselt järsku, teise põhjal aga pigem hilja. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

õuna-Eesti ilmatargad Peedu Palm ja Arvi Lepisk ennustavad, et korralikku külma talveilma tasub sedapuhku oodata jaanuaris-veebruaris. Kagu-Eestile annavad mõlemad mehed lootust ka lumisteks jõuludeks.

Võrumaa ilmavaatleja Peedu Palm lausus, et aasta sarnaneb sooja sügise poolest 1978. ja 1979. aastale. Küll olid erinevad toonaste aastate talved. Paralleelide põhjal pakkus Palm, et tänavune võiks pigem sarnaneda 1979. aastaga. «1978–1979 oli erakordselt külm. Aga 1979–1980 oli hästi pikalt sula. Siis tegi külma kuskil jaanuaris-veebruaris. Kui 1978. aastal oli vihmane august ja üldse suve teine pool, siis tänavu oli kuiv. See eeldab, et pigem on talv sarnane 1979. aastaga: tuleb pikalt sula.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles