Väike poiss jäigi tundmatuks

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi leitud tundmatu poisslaps on maetud Võru kalmistule
Kolm aastat tagasi leitud tundmatu poisslaps on maetud Võru kalmistule Foto: Arved Breidaks

Väike kiviplaat graveeringuga «Tundmatu poisslaps», kimp valgeid kunstroose ja küünlalatern Võru kalmistul meenutavad kolme aasta tagust õõvastavat lugu, kui Võrumaa metsast leiti mõnepäevase imiku surnukeha. Millised asjaolud viisid sellise metsikuseni, on jäänud hämaraks.

30. septembril 2015 rabas politsei Eestit teatega, et Võrumaal leiti metsast surnud imik. Leiule oli kolm päeva varem pühapäevane uitaja sattunud Võru lähistel Konnametsas asuva kõrgepingeliini juures.

Juhtunu uurimiseks käivitati kriminaalmenetlus, mille juhtimine käis Lõuna prefektuuri Tartu keskusest. Kuid kolme päeva jooksul ei õnnestunud uurijatel leida jälge, mis viinuks neid juhtumi kiire lahendamiseni. Nõnda avaldas politsei 30. septembri pärastlõunal pressiteate, paludes inimestelt abi, et tuvastada metsast leitud hukkunud lapse ema, kelle tervis võis olla ohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles