Postitee remont läheb uuel aastal edasi

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteemuuseum.
Maanteemuuseum. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Maanteeamet kuulutas välja riigihanke Põlvamaal lookleva Vooreküla-Puskaru maantee, tuntud ka kui Postitee uuendamiseks ligi 17,5 kilomeetri pikkusel lõigul.

Hanketeate kohaselt tehakse taastusremont Vooreküla-Puskaru maantee kilomeetritel 6,7-24,2. Tööde eeldatav maksumus küünib kahe miljoni euroni.

Teekatte taastusremont tehakse lõikudel Kuke-Ihamaru, Ihamaru-Varbuse ja Tilleorg-Puskaru. Lõigul Varbuse-Tilleorg on kavas korduspindamine. Remondilõikudel asub kokku neli silda ja 9 bussipeatust.

Planeeritud tööd muudab eriliseks asjaolu, et ehitajal tuleb arvestada maanteemuuseumi sooviga eksponeerida Postiteel olemasolevaid ajaloolise väärtusega ehitisi.

Näiteks tuleb seetõttu jätta praegusesse seisu maantee 7,3. kilomeetril asuv 0,2-meetrise läbimõõduga metalltorust mahasõidutruup ja 17,2. kilomeetril asuv poolemeetrise läbimõõduga raudbetoonist torudega ja betoonist otsamüüridega mahasõidutruup.

Ehitusperioodi pikkus on kuus kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles