Oktoobris hukkus tulekahjudes kuus inimest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu oktoobris hukkus tulekahjudes kuus inimest, mis teeb oktoobrist käesoleva aasta kõige ohvriterohkeima kuu.

Oktoobrikuiste hukkunutega tulekahjude tekkepõhjused on üsna klassikalised – hooletu suitsetamine, rikkis elektripaigaldised, küünalde põletamine. Samuti puudus pooltel juhtudel kodus suitsuandur, teatas päästeamet.

Viis inimest hukkusid eluhoonetes toimunud tulekahjudes ning üks garaažis toimunud tulekahjus. Hooletust suitsetamisest sai tulekahju alguse kahel juhul – ühel juhul suitsetati magamisasemel ning teisel juhul süütas isik kogemata kardinad ning enda jope. Elektripaigaldise rikkest sai tulekahju alguse ühel juhul, seejuures on alust arvata, et isik tarbis elektrit ebaseaduslikult. Ühel juhul sai tulekahju alguse küünlast.

Oktoobris hukkunute keskmine vanus oli 69, vanim hukkunu oli 92-aastane. Hukkunutest pooled olid eakad ehk vanemad kui 65 aastat. Esialgsetel andmetel oli tulekahju hetkel alkoholijoobes kaks hukkunut, teatas päästeamet.

Hoonetulekahjusid oli oktoobris kokku 79, nendest eluhoonetulekahjusid oli 41 ja mitteeluhoone tulekahjusid 38. Päästeamet ja vabatahtlikud päästjad käisid oktoobris nõustamas 3519 kodus.

Perioodil jaanuarist oktoobri lõpuni on tulekahjudest päästetud 62 inimest ning vigastada on saanud 76 inimest, tulekahjudes on hukkunud 32 inimest.

Veeõnnetustes hukkus oktoobris neli inimest. Oktoobris hukkunute puhul oli kahel juhul tegemist vette kukkumisega ning teiste juhtumite puhul on uppumiste põhjus uurimisel. Aasta esimese kümne kuuga hukkus veeõnnetustes 38 inimest, kahjuks on tänavu uppunud ka kaks last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles