Kaks gripijuhtumit said kinnituse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp, haigus, ravimid.
Gripp, haigus, ravimid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal pöördus Eestis ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3099 inimest. Pool nendest olid lapsed. Haigestumine püsib stabiilsena, haigestumuse intensiivsus on madal.

Ringlevate viiruste osa on muutunud mitmekesisemaks, rinoviiruste (19,8%) kõrval on tuvastatud haigustekitajate hulgas samal määral  paragripi- ja adenoviiruseid (11,1%).

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 235,6.  Nakatunute arvu osas maakondade lõikes suuri erinevusi ei ole. Vanusrühmade järgi haigestusid enim kuni 5-aastased lapsed.

Laboratoorselt kinnitati kaks A-gripiviirust. Gripiviiruse püsivast levikust veel rääkida ei saa,  sest praegu registreeritakse vaid üksikuid gripiviirusega seotud haigestumisi.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni kõikides riikides. Püsivat gripiviiruse levikut ei täheldata veel üheski riigis, kuid üksikuid haigusjuhte registreeritakse pea kõikjal.

Seda, millised gripiviirused võiks hakata käesoleval hooajal domineerima, on veel vara öelda, kuna kinnitatud viiruste arv ei ole prognooside tegemiseks piisav. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles