Valgamaal hukkus tulekahjus mees

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva vallas Linna külas hukkus tulekahjus mees.
Tõrva vallas Linna külas hukkus tulekahjus mees. Foto: Lõuna-Eesti Päästekeskus

Laupäeval veidi enne keskpäeva saabus häirekeskusele teade, et Valgamaal Tõrva vallas Linna külas on Ujula tänaval asuvas kolmekorruselises kortermajas tunda suitsulõhna.

Seetõttu kahtlustati, et kuskil korteris on puhkenud põleng. Kohale saadeti Tõrva ja Abja-Paluoja päästekomando meeskonnad ning kiirabi ja politsei.

Väljastpoolt majas puhkenud tulekahjule viitavaid märke kerge leida polnud. Samuti pole veel täpselt teada ka see, millal põleng puhkes ja kaua selle aktiivne faas kestis. Kuna maja on renoveerimisel, on seal tellingud ees ning hoone on remondile kohaselt sisse pakitud. Paljudel korteritel on praegu ka topeltaknad: uued ja vanad.

Kahjuks osutusid kahtlused põlengust tõeks: päästjad leidsidki ühe korteri, mille ukse vahelt veidi suitsu tuli. Lukustatud uks avati jõuga ning selgus, et korteris oli põlenud elutoa sisustus. Toa põrandalt leiti hukkununa 1961. aastal sündinud meesterahvas.

Tulekahju oli enamjaolt ise sumbunud, kuid tugevasti põlenud oli korteris asunud diivan. Kogu toa sisustus ning tapeet olid kõrgest temperatuurist söestunud.

Laest oli alla kukkunud sulanud suitsuandur, kuid selle häiret ei olnud naabrid kuulnud ning tõenäoliselt polnud seade töökorras.

Millest tulekahju puhkeda võis, ei olnud veel eilsekski üheselt selge.

Päästjad juhivad tähelepanu sellele, et igas elamus või korteris peab olema vähemalt üks nõuetekohaselt paigaldatud ja töökorras suitsuandur, mis teatab tulekahjust varajases järgus. Suitsuanduri korrasolekut tuleb kontrollida regulaarselt. Selleks peab vajutama vähemalt kord kuus testnuppu, mille järel töökorras andurist kostab tugev helisignaal. Tähtis on õigeaegselt vahetada suitsanduri patarei, mille tühjenemisest annab seade märku lühikeste ebakorrapäraste piiksudega.

Tulekahjudes on sel aastal hukkunud 34 inimest. Neist 15 on surma saanud Lõuna päästekeskuse tööpiirkonnas (Põlva-, Valga-, Võru-, Jõgeva-, Tartu- ja Viljandimaa) juhtunud tulekahjudes.

Eelmisel aastal hukkus tules kokku 38 inimest, neist 11 Lõuna päästekeskuse tööpiirkonnas.

Kõige rohkem traagiliselt lõppevaid tulekahjusid saab alguse hooletust suitsetamisest või lahtise tule kasutamisest. Alles kaks nädalat varem hukkus Valgas Tööstuse tänaval hooletust küünla kasutamisest süttinud tulekahjus eakas naine.

Laest oli alla kukkunud sulanud suitsuandur.
Laest oli alla kukkunud sulanud suitsuandur. Foto: Lõuna-Eesti Päästekeskus
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles