Võru suurima liiklusega ristmikust sai ringtee

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru linna üks oluline sõlmpunkt muutus liiklejatele turvalisemaks. FOTO: Tomi Saluveer
Võru linna üks oluline sõlmpunkt muutus liiklejatele turvalisemaks. FOTO: Tomi Saluveer Foto: Tomi Saluveer

Võru linnas sai sel nädalal valmis Jüri ja Luha tänava ristmikul asuv ringtee. Võru Maksimarketi ja magalapiirkonna ristis asuv linna üks suurima liikluskoormusega ristmik põhjustas sageli ummikuid ja liiklusõnnetusi. Ringtee ehitamine läks maksma 282 000 eurot.

«Võru linna üks oluline sõlmpunkt sai lahenduse,» rääkis linnapea Anti Allas. «Luha tänavalt oli tipptundidel väga keeruline pääseda Jüri tänavale – see virvarr oli ka jalakäijatele ohtlik. Autod tegid sageli äkksööste ja toimus palju avariisid.»

Allase sõnul on liiklustihedus Võru linna läbival Jüri tänaval Luha ristmikul suurim. «Seda risti läbib suurim hulk liiklejaid. Liiklussagedust arvestades oli mõistlik rajada just ringristmik, mitte paigutada valgusfoor. Ringtee on selles kohas mugavam – kui ei ole päris tipptund, siis liiklusvood ei peatu, vaid on ühtlased.»

Jüri-Luha tänava uue ringtee ehituse lepinguline maksumus oli 282 466 eurot. Ehitustöid teostasid Aigren OÜ ja Rattar OÜ. Omanikujärelevalve teenust osutas Infragate Eesti AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles